Verkeersbesluiten
Verkeersbesluiten opstellen is een vak apart. Een verkeerskundige expertise die niet elke wegbeheerder (meer) in huis heeft. Ronnico stelt verkeersbesluiten op en maakt de bijbehorende bordenplannen. Wij verwerken ook wijzigingen in bestaande besluiten en passen de bijbehorende bordenplannen aan. (Gewijzigde) verkeersbesluiten kunnen we namens de gemeente publiceren in de Staatscourant via de KOOP-applicatie.

Digitaliseren verkeersbesluiten
Digitalisering van verkeersbesluiten is pas sinds 2011 verplicht. Ronnico kan oudere verkeersbesluiten digitaliseren en koppelen aan de bebording in uw beheerapplicatie. Zijn papieren versies onvindbaar, dan herleidt Ronnico het besluit op basis van de geldende verkeersmaatregel en de bebording. Door het digitaliseren krijgt u een goed inzicht in de verkeersbesluiten in uw gemeente.

Sanering verkeersbesluiten
Verkeersbesluiten zijn bedoeld om duidelijkheid te creëren rondom verkeerssituaties. Maar na een aantal jaren kan het aantal verkeersbesluiten zo oplopen dat het overzicht verdwijnt. Ronnico saneert maatregelen en bebordingsplannen. Verschillende verkeersbesluiten over snelheid kunnen we bijvoorbeeld vervangen door één allesomvattend verkeersbesluit over het snelheidsregime in uw gemeente.

Verkeersbesluit nodig?
Twijfelt u of u in uw situatie een verkeersbesluit moet (laten) opstellen? Neem gerust contact met ons op.