De gemeente Maastricht is helemaal klaar voor de ScanAuto

Eind 2019, kwam de gemeente Maastricht bij Ronnico met de vraag de parkeerbebording op orde te maken. De gemeente wil voor handhaving een ScanAuto laten rijden. De ScanAuto maakt een scan van het kenteken en foto’s van de situatie. Daarna volgt een automatische controle via het Nationaal Parkeer Register of parkeergeld is betaald. Om te voorkomen dat er bezwaar gemaakt kan worden hebben ze de hele parkeerbebording verkeerskundig laten controleren.
Na een inventarisatie van alle parkeerbebording, die best verouderd waren, heeft Ronnico, in overleg met de gemeente, besloten om vanaf nul te beginnen en een heel nieuw bordenplan op te stellen. De verschillende parkeerzones zijn duidelijk aangegeven en de belcodes voor het online betalen zijn goed zichtbaar vanaf de geparkeerde auto. De onderbordjes zijn, met rode letters op een witte achtergrond, een knipoog naar de kleuren van Maastricht.
In Mei, twee jaar en een goede samenwerking met de gemeente later, is de laatste wijk opgeleverd.

Wilt u ook een ScanAuto laten rijden maar weet u niet of de huidige parkeerborden bezwaar mogelijk maken? Neem contact op met onze specialist Bep Peterse, zij helpt u graag verder. U kunt Bep bereiken op bep@ronnico.nl