Aalburg geeft zorg bewegwijzering bedrijventerrein uit handen

Op bedrijventerrein Veen in Aalburg staan sinds 2012 mooie wegwijzers naar alle bedrijven. Het systeem wordt tijdelijk onderhouden door de gemeente, maar die legt de zorg graag weer terug bij de betrokken ondernemers.

De bewegwijzering op het bedrijventerrein bestaat uit 15 portalen en 100 verwijsborden naar 71 bedrijven. De eerste jaren werd het systeem beheerd door bedrijvenvereniging Veen. Toen de vereniging ophield te bestaan, nam de gemeente het beheer tijdelijk over. De gemeente wil het beheer nu weer overdragen aan de ondernemers zelf en is hiervoor een samenwerking aangegaan met Ronnico.

Uitgangspunt is dat ondernemers zelf de kosten van wijziging, schadeherstel en onderhoud voor hun rekening nemen. Als een ondernemer niet voor het onderhoud van de eigen verwijsborden wil betalen, worden de verwijsborden in overleg weggehaald. Ronnico neemt de gemeente alle werk uit handen. De komende maanden worden alle ondernemers benaderd met het verzoek een onderhoudscontract af te sluiten. Vervolgens regelt Ronnico ook het onderhoud. De borden van de ondernemers die niet langer verwezen willen worden, haalt Ronnico weg.