Velddag voor doorontwikkeling SignCloud

Deze zomer liep software-adviseur Gabry van Winden van ontwikkelaar Greenpoint een dag mee tijdens inventarisatiewerkzaamheden van Ronnico in Boskoop. Hij wilde in de praktijk zien hoe Ronnico bordendata vastlegt in SignCloud. Dit is de applicatie die Ronnico samen met Greenpoint ontwikkelde voor de inventarisatie van bebording. Doel was input verzamelen voor een compleet vernieuwde versie van de software (v25 en V26).

De verkeerskundig inspecteurs van Ronnico gebruiken de applicatie dagelijks zeer intensief en hadden een groot aantal suggesties voor meer efficiëntie en verdere innovatie. Voor een compleet beeld voerden ze tests uit op verschillende devices, waaronder tablet-pc en tablet. Van Winden tekende de gebruikerservaringen op en verzorgt de terugkoppeling met de programmeurs van Greenpoint.

Ronnico en Greenpoint werken al jaren nauw samen. Op basis van Greenpoint, de bekende applicatie voor groenbeheer, ontwikkelden beide bedrijven samen unieke opname- en beheerapplicaties voor bebording (SignCloud), markering (RoadCloud), lichtmasten (LumiCloud) en parkeermaatregelen (ParkCloud). Het was de eerste keer dat Greenpoint en Ronnico daarvoor ook de krachten bundelden in een praktijkevaluatie.