In memoriam: Paul Barts

Tot ons grote verdriet is collega en goede vriend Paul Barts overleden. Paul Barts is de oprichter van Ronnico. Na de verkoop van het bedrijf aan Maurice van Hoorn bleef hij nauw betrokken en versterkte hij nog regelmatig het inspectieteam. We zullen hem enorm missen!

"Paul Barts - velen in het vak kennen hem als de man met de hoed en de strik - heeft mij besmet met het bordenvirus. Toen ik begin jaren negentig als jonge man bij bordenleverancier AGMI ging werken, werkte zijn kennis en passie aanstekelijk. Hij was trots op zijn werk, zijn klanten en zijn resultaten. Toen ik na acht jaar AGMI weer verliet, was ik een passie en een vriend rijker.

In 2007 richtte Paul Barts Ronnico op vanuit zijn betrokkenheid bij mensen met een beperking. Onderdeel daarvan was een goed toegankelijke openbare ruimte, met zo min mogelijk bebording. In 2009 kreeg hij een grote opdracht om bebording te controleren. Een opdracht waarvoor ook veel rapportages gemaakt moesten worden. We zijn toen weer gaan samenwerken en konden weer samen doen wat we het liefste deden: bezig zijn met verkeersborden, plannen maken, klanten helpen.

Ook lang nadat Ronnico naar mij is overgegaan bleef Paul actief betrokken. We deden hem geen groter plezier dan hem de straat op te sturen om borden vast te leggen. Caravan mee, zijn vrouw Thea mee, fiets mee, bordenboekje mee, een tas vol gereedschap mee en natuurlijk een oranje hesje of jas voor veilig werken.

Bijna elke week spraken we elkaar om het leven en de ontwikkelingen binnen Ronnico te bespreken.

Mijn vrouw Marit en ik en ook zijn collega's bij Ronnico bedanken Paul voor zijn vriendschap en inzet.

Maurice van Hoorn

Ter herinnering aan Paul Barts - Ronnico